• +4 0722 913 908
 • Strada Garii, nr. 112, Jilava, Ilfov
 • Luni - Vineri 9:00 - 17:00
 • English
Colectare pet-uri
Colectare pet, plastic, folie Colectare pet, plastic, folie Colectare ambalaje pet Colectare ambalaje pet, platic, folie

Colectare PET, plastic, folie

Ambalajele fabricate din PET (tereftalatul de polietilena) au o prezenta pregnanta in viata noastra datorata, pe de o parte domeniilor vaste in care pot fi utilizate si pe de alta parte, datorita rezistentei suficiente a materialului din care sunt fabricate astfel incat sa permita utilizarea in atat de multe domenii. Pentru realizarea acestui material, obtinut din procesarea titeiului, sunt utilizate cantitati mari de energie si se consuma o resursa naturala importanta care, din nefericire, este pe sfarsite.
Tereftalatul de polietilena (PET-ul) este un material extrem de rezistent. Aruncat in natura, ii este necesar cam 700-800 de ani pana incepe sa se descompuna si ajunge sa se dezintegreaze complet abia după circa 1000 de ani.
Din pacate, foarte multe ambalaje din PET ajung unde nu trebuie. In general, direct la ghena, de unde sunt preluate si transportate la groapa de gunoi. In ciuda rezistentei la degradare, PET-ul este 100% reciclabil!. PET-ul si poliesterul textil sunt, de fapt, acelasi material, diferentele aparand doar la modul in care a fost prelucrat. Pe plan modial aproximativ 60% din productia mondiala de PET/poliester din surse naturale este utilizată la fibrele textile. Astfel, in urma procesului de colectare, PET-ul poate reciclat in fibra textila.
Desi par neinsemnate si cateva sticle PET predate spre reciclare ar putea parea ca nu inseamna mare lucru, aruncate pe camp, pe marginea drumului, intr-un lac sau la groapa de gunoi arata dizgratios. Insa, colectate / reciclate, aceste PET-uri pot reprezenta economii importante de resurse naturale si energie.

Furnica Reciclare SRL colecteaza ambalaje PET, plastic sau folie de la persoane juridice. Ne deplasam, in Bucuresti si Judetul Ilfov, la sediul dumneavoastra, pentru deseurile ambalaj PET, plastic sau folie pe care dumneavoastra doriti sa le oferiti spre reciclare. Ambalajele PET, plastic sau folie colectate de la dumneavoastra vor fi selectate in cadrul societatii noastre.
IMPORTANT

 • Pentru detinatorii de deseuri persoane juridice (ex. zona Horeca, Hoteluri, restaurante, baruri, magazine, etc.) putem asigura documentele ce atesta ridicarea deseurilor reciclabile de la locatia dumneavoastra. Daca nu colectati selectiv aceste deseuri si daca nu tineti evidenta pe formularele indicate de lege riscati amenzi uriase care sunt cuprinse intre 10.000 şi 60.000 de lei. Aceste amenzi sunt cumulative, vezi Legea 211/2011 – cap. 35, art 61, 62, 63.
  Noi va putem ajuta. Puteti externaliza acest serviciu catre compania noastra. Pe baza de contract, noi ne angajam sa ridicam deseurile reciclabile de la dumneavoastra si intocmirea anexelor doveditoare;

Legea 211/2011 este legea care reglementeaza colectarea selectiva si evidenta deseurilor nepericuloase. Detalii: apasa aici
Romania s-a angajat la 1 ianuarie 2007 sa ajunga la un grad de reciclare pentru deseurile reciclabile nepericuloase de 25% pana la 1 ianuarie 2017 si 50% până în 2020. Astazi, in ceea ce priveste colectarea deseurilor nepericuloase refolosibile, suntem undeva intre 6 si 10%, in termeni reali. Foarte departe de tintele impuse. Ratarea acestei tinte duce la plata sumei de 200.000 de euro/zi penalitati de plata pentru Romania catre Bruxelles, plus introducerea unui infrigment.

Noi va putem ajuta, prin incheierea unui contract de preluare a deseurilor nepericuloase pentru persoane juridice, si ne angajam sa punem la dispozitia dumneavoastra documentele necesare evidentierii ridicarii acestora.
Incheiem contracte de ridicare deseuri reciclabile cu:

 • hoteluri
 • pensiuni
 • restaurante
 • ballroom-uri
 • baruri
 • pub-uri
 • magazine
 • producatori
 • importatori
 • orice alta societate comerciala ce are nevoie de acest serviciu

Transport gratuit

In Bucuresti si Ilfov
 

Seriozitate

Tratam cu respect toti partenerii.
 

0722913908

24/7 contact@furnica-reciclare.ro